Relaties en scheidingsproblemen

Ongeveer de helft van alle huwelijken en andere samenlevingsconstructies, loopt na verloop van tijd op de klippen. Dit is best wel een schokkend gegeven. Vooral als je bedenkt hoeveel mensen en vooral ook kinderen, hiermee dagelijks te dealen hebben. Zoveel gevoelens van wanhoop, boosheid, machteloosheid, pijn en verdriet die door een scheiding teweeg worden gebracht. Dus ja, inderdaad, van scheiden komt lijden…

Kun je dat lijden niet overslaan en gewoon weer op zoek gaan naar de volgende? Helaas, zo werkt het niet. Je draagt het verleden met je mee, en een ‘nieuwe persoon’ waarmee je een relatie krijgt, sleept ook een verleden achter zich aan.

Heb jij ook wel eens twijfels over je relatie? Vind je je partner nog wel aantrekkelijk, maar is het WOW gevoel voorbij? Jullie hebben steeds vaker ruzie? De gedachte: ‘is dit wel de ware?’ dwaalt steeds vaker door je hoofd? Geen zorgen, dit heeft iedereen van tijd tot tijd. Maar in hoeverre moet je je twijfels negeren? En wanneer is het tijd om actie te ondernemen? En wat kun je dan doen?

Er zijn bibliotheken volgeschreven over geluk in de liefde. Maar zwemmen leer je ook niet uit een boekje, je moet uiteindelijk het diepe in.

Een goede relatie begint bij jezelf. Hoe ben je gekomen waar je nu staat en wat heb je geleerd van al jouw ervaringen tot nu toe. Ken jezelf en weet waarom jij de dingen doet zoals je ze doet. Het is belangrijk dat je het primair goed hebt met jezelf, dat je tevreden bent met wie je bent en hoe je er uit ziet. Immers, als je geen verbinding hebt met jezelf, dan krijg je ook geen verbinding met de ander.

Op onze eerste afspraak beginnen we met het gezamenlijk onder woorden brengen wat er precies speelt in jullie situatie. Waardoor ontstaan ergernissen, verwijdering, boosheid, teleurstelling. Maar ook wat gaat er wel goed, wat bindt, waar vind je elkaar en wat staat er op het spel. Is er in de basis voldoende liefde en verlangen om het samen weer goed te krijgen? Dan kunnen we aan de slag met wat er nodig is om een structurele verbetering van jullie relatie te bereiken.

Laten we snel een afspraak inplannen!